tisdag 2 september 2008

12 skämslåtar - #9, #10

10. The Ark - Let Your Body DecideJag gick första året på gymnasiet och det här var det första jag hörde med The Ark. Om jag inte är helt fel ute så vill jag minnas att det här var deras första singel, och inte "It takes a fool to remain sane". Jag gillade även Echo Chamber när det begav sig, men i och med varje nytt släpp från The Ark sedan dess har jag utvecklat en allt starkare avsky gentemot bandet, en avsky som antagligen kulminerade i och med "The Worrying Kind". Men "Let Your Body Decide" kommer jag aldrig avsky, tvärtom. Ola Salos distinkta falsett på ordet BODY i refrängen är halva låten, och textraden "Let your body decide where you want to go, high or low, fast or slow" är ju nånstans jävligt insiktsfullt.

Mitt betyg: 7.0, Skämsfaktor: 7.0, Total poäng: 14.0


9. Sabrina Salerno - Boys (Summertime Love)Haha, det här är SÅ tacky och SÅ bra. Extra plus för bryggan till refrängen och ett par nipslips. En fotbollskoppling för initierade läsare; Sabrina Salerno föddes i samma Italienska stad vars fotbollslag bland annat omfattar spelare som Raffaele Palladino, Diego Milito och Domenico Criscito. Vilken stad tänker jag på?

Mitt betyg: 6.5, Skämsfaktor: 7,5, Total poäng: 14.0

2 kommentarer:

Anonym sa...

Du har så rätt, Let your body decide kom före It takes a fool... Året var 2000.
Dock tyckte ju inte undertecknad att någon av The Arks låtar är skäms låtar, utan snarare bra och intressanta låtar, med tydliga budskap.
/ Nilla

http://alliwantistheark.blogg.se

Slim Sam sa...

Hahaha. Det kanske ligger något i det du säger.