tisdag 9 juni 2009

Jag får väl skriva något om valet jag också då

Jag röstade men hade egentligen ingen större lust. Men hade en känsla i kroppen som sa att "nu går du fan och röstar". Någon slags karma-grej. Men jag förstår folk som inte röstar, jag tycker att det är deras förbannade rättighet att inte göra det och de ska inte behöva försvara sig. Jag är trött på att folk tror att de har "dragit sitt strå till stacken" genom att rösta i ett sånt här val. Om man vill påverka världen så gör du det inte genom att rösta. Du gör det genom att exempelvis hjälpa människor, skänka pengar till välgörenhet, tänka och agera lite mer miljövänligt, ha civilkurage, konfrontera orättvisor du träffar på i vardagen. DÅ kan man göra skillnad.

Jag röstade på Miljöpartiet. Piratpartiet skulle jag aldrig i livet rösta på. Då ligger "vi som vill återinföra leksaken i cornflakes-paketen"-partiet närmare.

2 kommentarer:

Lou-weezah sa...

Ja vilket jävla tjat det är om dessa jävla val. Jag drar mitt strå till stacken genom att inte rösta och vara anarkist. Världen behöver lite fler anarkister och rebeller som visar att man kan bry sig om annat än Mona Transvestit Sahlin.

Ps: Om man skriver anarkist för snabbt blir det "anarskit".

Slim Sam sa...

härligt lou-weezah! val är ju förstås en jättebra företeelse och rätt grundläggande för att en demokrati ska fungera. men det jag menar är att det finns hundra bättre och effektivare sätt att påverka och förbättra världen än att rösta i ett sånt här val.
och vad man saknar göran i dessa transtider.

Ps: om man skriver anarskit för snabbt blir det "rännskita".