fredag 9 maj 2008

Heavy heavy heavy

Längesen jag varit så arg och besviken efter något så trivialt (yeah right) som en fotbollsmatch.

IFK Norrköping - AIK 1-2

Vi kör lite spelarbetyg på det. Skalan är 0-5, där 0 betyder Claes Runheim och där 5 betyder Alessandro Del Piero.

Nurre Bakiu
Tar mer än han egentligen ska behöva. Fin räddning på Burgic friläge till exempel. Men vill han upp i riktigt höga betyg måste matchvinnarkostymen fram (3).

Viktor Rönneklev
Piggast i backlinjen sett över 90 minuter. Visar att Anders Whass dagar som högerback är räknade så länge Villy är frisk. Visar vilja (3).
Thomas Magnusson
Första halvleken är en fyra, då han gör sin bästa insats i Pekingtröjan sedan någon gång ifjol. I andra ersätts offerviljan av nervositet och sedvanlig dålig tajming (2).
Kristoffer Arvhage
Är viktig längst bak. Utan honom släpper vi in fler mål, så enkelt är det. Men idag glänser han föga (2).
Micke Roth
Är tjurig och bestämd och är som vanligt en av lagets mest hårdarbetande. Men vi kräver mer av Micke (2).

Micke Blomberg
Vet inte vad han ska göra när han har bollen. Kommer aldrig fram offensivt, vare sig när han befinner sig centralt eller till höger. Vår kapten saknar helt pondus för närvarande (1).
Richard Spong
Når upp till trean tack vare stenhårt slit och en hel del vunna bollar. Viktig med sin energi. Men bespara oss de långa passningarna. Vad gör en bollvinnare för nytta som skänker bort bollen direkt? (3).
Felix Magro
Helt okej rörelse och passingsspel idag, stoppar inte upp tempot som vi ofta har sett i tidigare matcher. Härligt skott i ribban. Men Felix är fortfarande alldeles för anonym för att imponera på mig (2).
Daniel Bamberg
Norrköpings bäste spelare idag. Jagar, jagar och jagar trots 0-2-underläge. Visar idag även sin fina teknik och snabbhet (3).

Imad Khalili
Inte många rätt idag. Dålig första touch, idéfattigt samarbete med Kevin. För många felträffar och felbeslut för att starta en allsvensk tillställning som denna (1).
Kevin Amuneke
Snyggt straffmål och gör sammantaget en okej match, åtminstone i relation till hur det sätt ut tidigare i vissa matcher. Trots allt aktiv stora delar av matchen (2).

Inhoppare:
Anders Whass
Hinner inte göra bort sig (2).
Marcin Burkhardt
Får igång mittfältet och visar att han står i en klass för sig i dagens IFK (3).
Petru Racu spelar för kort tid för att betygsättas.

Superettan är nära nu. Och kanske är det lika bra att ställa in sig på det. Då kanske det släpper för spelarna. Eller så blir det bara Derby av allt. Fast det kan jag inte ens i mina värsta mardrömmar tänka mig.

Inga kommentarer: