fredag 22 februari 2008

Klaxons vs. Rihanna

Riktigt fräsig version av Rihannas anthem "Umbrella", en mash-up med Klaxons örhänge "Golden Skans".Och så var det fredag igen, därmed innelista!

1. Champions League
The event of events! Igång på allvar, och precis lika njutbart som alltid. Hoppas att karismatiska Inter vänder mot tråkiga Pool. Hoppas även, och tror, att Sevilla krossar Fener i returmötet på Ramón Sanchez. Slutsegrare? Svårt. Om Inter vänder på steken och tar sig vidare så tror jag på dem. Annars ligger Man U, Real Madrid och Sevilla bra till. Milan kan man såklart inte räkna bort heller. Men om jag tvingas tippa en vinnare blir svaret Manchester United.
2. Gammal musik
Det kommer en massa bra ny fräsch musik varje år, nästan varje vecka. Men som inbiten vinylskivsamlare kan jag ibland sakna nostalgisk, härlig gammal 60- 70- och 80-talsmusik i alla dess former. Band och artister som The Doors, King Crimson, Journey, Led Zeppelin, Motörhead, The Sonics, The Velvet Underground, Depeche Mode, Nick Drake, David Bowie, Johnny Cash, Pugh Rogefeldt, King Diamond.... Listan är givetvis oändlig. Tur att godbitarna fortfarande finns på både vinyl och cd. Och så på nätet förstås.
3. Vakna! med The Voice
Vakna! är den största, om inte ända, anledningen att gå upp tidigt på morgonen. Ta nu hem kristallen!
4. Andra Avenyn
Otroligt beroendeframkallande och den bästa svenska tv-serien sedan fantastiska "Orka, Orka". Till en början hånat och utskällt, men nu börjar det vända. Nu är det istället lite coolt att digga söta Liv, fantastiskt roliga Roland, hysteriska Roxana och genomonda elevknullaren Håkon.
5. Allsvenskan
Dags snart! Är riktigt riktigt riktigt laddad. Peking blir..... sexa?
6. Schulman-fejden
Hahaha, så roligt det är att följa denna oändliga såpa. Fejkmail skickas ut till höger och vänster, Steffo är rosenrasande och Ekwall har gått i taket han med. Lite synd om dem och det är mycket kan man säga om The Schulmans - men de lyckas banne mig underhålla.
7. Oscarsgalan
Jag älskar Oscarsgalan. Jag älskar USA. Världens största, bästa gala i världens största, bästa land. Och jag är inte ens sarkastisk. Synd bara att jag inte har en susning om vad är för rullar det handlar om i år. Har knappt sett någon film gjord efter 2004. Måste uppdatera mig tror jag.
8. Christian Poulsen
Komplett defensiv mittfältare. Helt enklet en av världens bästa på sin position.
9. Barack Obama
Får en känsla av att han faktiskt skulle kunna göra världen till en lite, lite bättre plats. Bara en sån sak.
10. Daniel Day-Lewis
Jag ljög lite förut. Jag har lite koll på ny film. Ytterst lite. Och så vitt jag vet är namnet på den som kommer ta hem priset för bästa manliga huvdroll Daniel Day-Lewis. En skådis jag alltid beundrat och att döma av de klipp jag sett från filmen han är med i (som jag inte minns namnet på) så känns det helt rätt att ge oscarsgubben till honom. Minns och "I Faderns Namn" där han var helt strålande. Den filmen rekomenderas starkt.

Utelistan

1. Kaká
Homofobisk och ur form. Överdrivet religiös dessutom, vlket dock i många fall vara ganska hippt - inte i Kakás.
2. Takida
Sveriges, eller kanske världens, sämsta band. Kalla det vad ni vill om det så är Böl-rock, pseudometal eller, helt enkelt, modern skit.
3. Finsk musik
Nämn ett bra finskt band! Kom igen då! Precis.

2 kommentarer:

Gus sa...

Skön lista, hahaha, håller med på de flesta punkterna. Appråpå musik så ligger årets bästa, eller kanske förra årets bästa låt på min blogg nu!

Snyggt bloggande förresten, keep it up!

/Gus

Nina sa...

There will be blood heter filmen, apropå Daniel Day-Lewis. En av de främsta skådespelarna någonsin, I'd say.

Är också glad över att Javier Bardem fick pris för No country for old men. Han skulle haft ett redan för Gråta med ett leende, men, men.

Tycker det är synd att Cate Blanchett inte knep bästa kvinnliga biroll, men kul för Marion Cotilliard som vann huvudrollen. Jag gillar henne som Piaf, snacka om förvanlding!