tisdag 8 juli 2008

Arvikaspecial, del 1, torsdagen

Fredagen

BLOOD MUSIC
Andromeda

Mjukstart på 2008 års Arvika-äventyr. First Floor Power-bekante Karl-Jonas Winqvist är en sympatisk herre men framför allt vansinnigt lik Rami Shaaban. Småtrevlig men lite lam folkpop.

Betyg: 4/10


THE TOUCH
Orion

Årets första Orion-upplevelse är en positiv överaskning i form av stockholmska The Touch. Hyfsat bra drag även om det bara är under hitten "Le Night Dominator" dansgolvet kommer igång på riktigt. Stort plus för den sköna remixen av Spice Girls "Wannabe".

Betyg: 6/10


KATE NASH
Apollo

Lily Allens oskuldsfulla och drogfria alternativ gjorde mig varken från eller till. Skojig dialekt och ett par av hennes låtar är ju ganska trevliga, men ärligt talat gick jag bara och kollade på henne för att jag tycker hon är snygg. Det räckte inte så långt som jag hade hoppats.

Betyg: 3/10


FIREFOX AK
Lyran

Andrea och Rasmus Kellerman lär få snygga barn. Åtminstone tyder samarbetet de båda emellan i "Winter Rose" på att det blir bra när de gör saker tillsammans. Resten av spelningen är bra, intim och förvånansvärt tung men saknar de riktigt starka låtarna.

Betyg: 6/10


ROBYN
Apollo

Jag står nästan längst fram när världens sexigaste kvinna entrar scenen till ljudet av Teddybears STHLM-covern "Cobrastyle". En perfekt öppning på en hitkavalkad utan dess like. Bäst är nämnda "Cobrastyle", ömtåliga "Be Mine", kaxiga "Who's That Girl" och dramatiska "With Every Heartbeat". Robyn är världsklass i allt hon gör just nu. Och två trummisar är bland det fränaste som finns.

Betyg: 9/10


DANGER
Orion

Coolare än det mesta och mer hajpad än någonsin trots att killens, så vitt jag vet, enda släpp har ca. ett år på nacken. Dangers electro är som en actionrulle från 80-talet - händelserik, retroläcker och asball.

Betyg: 7/10


MSTRKRFT
Orion

Första kvällens absoluta höjdpunkt, kanadensiska electrohouse-duon MSTRKRFT öser på i närmare två timmar med en fullständigt stenhård publikfriande hitparad. Helt slutkörd och genomsvett men ack så lycklig får man vandra hem till campingen i soluppgången.

Betyg: 9/10

1 kommentar:

Anonym sa...

Men du har ju med en massa från torsdagen?!!? Vad är det egentligen du pysslar med, pojk!?
fred the undead.