lördag 4 juli 2009

2008 års 50 bästa album: Introduktion

AAAAH, vilken enorm jävla tid det tog att färdigställa denna lista! Intentionen att lyssna på i princip ALLT från 2008 för att få en så rättvis lista som möjligt gjorde att jag upptäckte så mycket bra musik på vägen att en lista över endast 20 album blev otänkbart. 20 album blev 30, 30 blev 40 och 40 blev till slut 50. Så det är därför listan är ungefär ett halvår försenad. Men jag är faktiskt stolt över att jag mot alla odds tog detta projekt i hamn och nu är bara det roligaste kvar - nedräkningen! Gissningar, diskussioner och egna förslag är högst välkommet.

Sedan är det ju det här med att rangordna musik. Det är inte lätt att avgöra hur en musikupplevelse är bättre eller sämre än någon annan och vilka kriterier man ska gå efter. Men jag har använt mig av en ganska enkel metod: Att göra en ball och kreddig lista bara för sakens skull var helt uteslutet. De skivorna som är med här är helt enkelt de som jag längtar efter att lyssna på, om och om igen. Och den översta på listan är följaktligen den skiva från 2008 jag lyssnat allra mest på. Om man ska kunna göra en lista som man kan stå för under en lång tid så måste man nog vara 100% ärlig mot sig själv.

Nu drar vi igång det här, hörrni! Hoppas att någon tycker att det ska bli kul. Själv är jag mycket upprymd!

1 kommentar:

jonathan sa...

haha, det här kommer att bli så sjukt bra! Men jag måste säga till dig att du är galen som ska skriva om alla och räkna ner på detta sättet! Det är helt underbart!

Jag kommer att gå och vänta på och längta till varje nytt inlägg, det här ska bli riktigt spännande! och ojojoj vad mycket ny bra musik jag kommer att få! Tack!! :)