onsdag 28 oktober 2009

03.37

Jag tror att det går att dela in oss människor i två kategorier.
De som tänker mer än de känner och de som känner mer än de tänker.
Men det ena är inte bättre än det andra.
Den tänkande har nog mycket att lära av den kännande och vice versa.

Tänker du eller känner du?

3 kommentarer:

jonathan sa...

men du, vart hamnar de som både tänker och känner så in i helvete, får inte vi vara med?? försöker du att plocka bort oss, är vi obekväma?

Slim Sam sa...

verkligen inte, isåfall skulle jag få plocka bort mig själv. men trots det tror jag mig kunna dela in mig i en av de här kategorierna. vilket i sig kanske är ganska meningslöst. har inte funderat så mycket kring det här, bara något jag fick för mig inatt, kanske är helt fel. men förnuft och känsla är ju väldigt olika saker. ibland behöver man stanna upp och Tänka efter - ibland behöver man stanna upp och Känna efter. och jag inbillar mig att man har olika lätt/svårt för det beroende hur man är och vad man har gått igenom. en del människor är så känsliga att tanken lätt faller bort, medan en del söker svar istället för att bara leva. min slutsats kanske är att om man en dag kan hitta en balans så har man kommit långt.

jonathan sa...

Jag kan inte gör annat än att hålla med, en balans vore bra! Men bra att stanna upp ibland. jag kan känna att jag även då och då måste stanna upp och inte varken känna eller tänka så mycket. Då faller en hel del saker ofta på plats.
Tror absolut inte att det är helt fel! Tror att de flesta går att gruppera på det här viset, det är bara du och jag som ska vara så förbannat speciella hela tiden. :)